Spela med oss i Kungliga Akademiska kapellet

Är du sugen på att spela i en symfoniorkester? I början av varje termin har du chansen att söka till Kungliga Akademiska kapellet, Uppsala universitets egen symfoniorkester. Kapellet erbjuder sina medlemmar bl.a. möjligheten att spela kammarmusik, åka på turnéer utomlands, att få individuella lektioner på sitt instrument och kanske även chansen att få vara solist i orkestern. Orkestern har en egen ideell förening som kallas Kamratföreningen som anordnar sociala evenemang och fester för att främja gemenskapen i orkestern. 

För att bli medlem i Kungl. Akademiska kapellet behöver du göra en provspelning. Är du intresserad av att söka, vänligen fyll i intressefomuläret nedan och så kommer vi att kontakta dig. Till provspelningen ska du ha förberett ett kortare stycke att spela upp (utan ackompanjemang). På plats får du också ett kort a-vista prov.

Vår antagningsperiod visas längre ned på denna sida (OBS, för att få provspela måste du ha blivit tilldelad en provspelningstid av personal på Musicum). Övrig tid på året kan intresseanmälan också skickas in, men provspelningar sker då bara i undantagsfall, beroende på behov i orkestern.

Välkommen med din intresseanmälan nedan! (Ingen särskild provspelningsdag finns under vårterminen 2024, utan kallelse till provspelningstid skickas ut via mail). 

För frågor om ansökan till orkestern, vänligen kontakta Hans Forsberg, hans.forsberg@musik.uu.se

Intresseanmälan för medlemskap i Kungliga Akademiska kapellet

(obligatoriskt) = Obligatoriska fält

Senast uppdaterad: 2024-01-10