Johan Birging Hultegård, trumpet

1. När började du spela i Akademiska kapellet?

2016.

2. Var kommer du ifrån och varför hamnade du i Uppsala?

Jag är ursprungligen smålänning (vilket många hör på min dialekt som ej försvunnit under årens lopp) och kommer från Gnosjö. Efter studier i Göteborg hamnade jag i Uppsala på grund av den klassiska anledningen - kärleken! 

3. Har du någon särskild funktion i kapellet förutom att spela (t.ex. styrelseuppdrag, stämansvarig, tutor…)?

Jag har för några år sedan varit styrelsemedlem i Kamratföreningens styrelse, som arrangerar fester och styr upp möjligheter till gemenskap utöver repetitionerna. Det var väldigt kul!

4. Vad studerar du eller jobbar du med?

Jag arbetar på en vårdcentral som ST-läkare och är snart färdig specialist i Allmänmedicin.

5. Vad gör du på din fritid?

På fritiden uppskattar jag att träna, mestadels löpning eller fotboll. Men det har blivit betydligt sämre med detta som tvåbarnsförälder. Att träffa vänner över en middag eller en aw-öl är något som ger energi i vardagslunken. Jag är också engagerad i barnverksamheten under gudstjänsterna i Vindhemskyrkan. 

6. Vilket är ditt bästa minne med Akademiska kapellet?

Det har inte varit så många turnéer de senaste åren på grund av pandemin men den turnén jag var med på till Strasbourg 2018 var helt klart en höjdpunkt. Vi hade en fin repertoar med mycket brass och hade väldigt kul utöver själva musicerandet.

7. Hur har ditt musikutövande påverkats av pandemin? Och ser det ut nu? (Kommit på något nytt sätt att musicera på, nya vanor, spelar mer eller mindre….?)

Under pandemin har mitt egna spelande helt klart minskat. Under långa perioder i princip obefintligt. Men vi hade en underbar liten miniturné på flera äldreboenden med en brassextett ur kapellet. Sånt hade varit kul att fortsätta göra även nu när restriktionerna är borta.

8. Vilken kompositör död eller levande skulle du vilja äta en middag tillsammans med?

Gustav Mahler. För att flera av hans verk är personliga favoriter hos mig och att han ser så väldigt stilig och snygg ut på alla bilder med sina läckra små glasögon. 

9. Har du någon oväntad talang?

Jag vet inte om det är en talang, men när jag gjorde lumpen i Arméns Musikkår så vann jag en intern cheeseburger-ätartävling på 13 cheeseburgare. 
Senast uppdaterad: 2023-03-14