Holme Vestin, violin

När började du spela i Akademiska kapellet?

Jag började höstterminen 2019.

Var kommer du ifrån?

Söderhamn i Hälsingland, ungefär två timmars bilfärd norrut. 

Har du någon särskild funktion i kapellet förutom att spela (t.ex. styrelseuppdrag, stämansvarig…)?

Sedan vårterminen 2020 är jag ordförande i Kungliga akademiska kapellets kamratförening, en förening som består av alla medlemmar i kapellet och som har hand om de sociala bitarna i orkestern. I höstas anordnade vi den traditionsenliga höstbalen som jag tror många har roliga minnen ifrån, violinisten på enhjuling var en favorit. 

Vad studerar du eller jobbar du med?

Jag studerar läkarprogrammet här i Uppsala, går nu termin 6. 

Vad gör du på din fritid?

Som student kan jag tycka att gränsen mellan vad som är fritid och vad som är ”jobb” är lite flytande. T.ex. tycker jag att repetitioner med orkestern kan vara så pass kul att det känns som fritid snarare än en ”uppbokad tid”. När jag är helt ledig från utbildningen, plugg och aktiviteter med orkestern/föreningen gillar jag att vara med vänner, ta mig ut på joggingturer, åka längdskidor (när snö finns...) och öva fiol. 

Vilket är ditt bästa minne med Akademiska kapellet?

Det måste vara vårt senaste projekt, operan Gianni Schicchi som vi framförde innan jul. Föreställningarna var korta men underhållande och orkestern lät väldigt bra. Familjen var på plats och lyssnade vilket var kul! Efteråt hade vi i kamratföreningens styrelse ordnat julbord för de medverkande. Jag minns särskilt hur bra alla sittningslåtar ur kapellets egna sångbok lät när operasångarna tog i med stämsången (även om intonationen gradvis försämrades ju fler julsnaps som intogs under kvällen...). 

Hur har ditt musikutövande påverkats av pandemin? 

Jag, min flickvän och en kompis till oss spelade en hel del trio under pandemin. Vi gjorde bland annat en inspelning av en stråktrio av Borodin som sedan lades upp på kapellets youtubekanal. 

Vilken kompositör död eller levande skulle du vilja äta en middag tillsammans med?

Lars-Erik Larsson, en före detta director musices som bland annat skrivit en del av musiken som vi brukar framföra vid promotioner i aulan. Jag skulle vilja vet vad han inspirerades av när han skrev den gravallvarliga och dystra promotionsmusiken...

Har du någon oväntad talang?

Jag är hyfsat bra på att måla akvarell.

Holme Vestin, violin
Senast uppdaterad: 2022-02-15