Uppsala Universitet sätter upp West Side Story

2015-02-11

Efter två lyckade operasatsningar sätter nu Uppsala universitet upp Leonard Bernsteins musikal West Side Story med premiär den 5 november 2015. Planeringen är i full gång och audition anordnas under mars månad på flera platser i landet. Såväl professionella musikalartister och dansare som amatörer välkomnas att söka!

West Side Story är en av 1900-talets populäraste musikaler och en modernare version av Shakespeares Romeo och Julia. Handlingen kretsar kring främlingsfientlighet, utanförskap och gängmentalitet i stadsmiljö, men också kring drömmar och längtan efter ett annat liv.

Föreställningen sätts upp av Uppsala universitet och spelas i Svandamshallarna i Uppsala i november 2015. Universitetet vill skapa en ensemble med en mix av professionella och amatörer. En målsättning är att hitta talanger från alla möjliga bakgrunder och miljöer; geografiskt, socialt och kulturellt. Kanske är du en av dem som kommer att stå på scen i höst!

Audition äger rum följande datum:

• 1 mars Umeå
  • 8 mars Göteborg